The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Investors

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Geschiedenis

Een combinatie van de ondernemingsgeest van een startend bedrijf met de middelen en het bereik van een gevestigde marktleider.

Vertiv en zijn partners hebben een lange geschiedenis van baanbrekende oplossingen in de sector en een welverdiende reputatie voor innovatie. Wij leggen de lat steeds hoger op het gebied van energie, koeling, toegang en besturing, bewaking en beheersbaarheid.

Wij bieden u de expertise die u nodig heeft, de betrouwbaarheid die u vereist en de middelen die alleen een globale partner tot zijn beschikking heeft. Hierdoor hebben wij op toonaangevende wijze bijgedragen aan de ontwikkeling van technologie, van mainframe tot cloud, evenals de uitbreiding van technologie naar alle uithoeken van de branche.

Maar we zijn niet zomaar marktleider geworden. Hoewel de wortels van onze producten uit de prille beginperiode van het informatietijdperk stammen, kreeg onze huidige organisatie vorm in het jaar 2000, toen Emerson de bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën bijeen bracht onder het overkoepelende Network Power. Emerson Network Power bestond oorspronkelijk uit de merken Asco en Liebert, maar werd direct toonaangevend leverancier van stroom-, koelings- en bewakingsoplossingen voor bedrijfskritische technologieën in datacenters, telecommunicatienetwerken, gezondheidszorg, en commerciële en industriële faciliteiten

Emerson bleef in de 21e eeuw steeds in het bedrijf investeren. In 2004 werden de outside plant en energie activiteiten van Marconi opgekocht om de aanwezigheid in de telecommunicatiesector uit te breiden; in 2006 kwam Knurr erbij om het aanbod in behuizingsystemen te versterken; in 2009 Avocent om software en remote management aan het assortiment toe te voegen, en in 2010 Chloride om meer energie-oplossingen, vooral voor industriële toepassingen, te kunnen bieden. Tijdens deze gehele periode bleef het bedrijf steeds nieuwe bedrijfskritische infrastructuuroplossingen ontwikkelen die voor meer betrouwbaarheid, hogere efficiëntie en meer flexibiliteit zorgden voor kritische technologieën.

Onlangs was Emerson Network Power een ware pionier op gebied van infrastructuurbeheer van datacenters (DCIM) en geïntegreerde infrastructuur. Het Trellis DCIM-platform gebruikte als eerste realtime data om het beheer van datacenters te verbeteren en wordt als toonaangevend beschouwd in elk Magic Quadrant voor DCIM die door Gartner wordt gepubliceerd. Emerson Network Power bood ook als eerste een geïntegreerde row-based infrastructuuroplossing aan en heeft in samenwerking met toonaangevende ontwikkelaars van datacenters bijgedragen aan de eerste volledig modulaire vrijstaande datacenters.

En nu maakt het volledige gamma aan oplossingen die door Emerson Network Power wordt aangeboden, plus de mensen erachter, deel uit van Vertiv. Als Vertiv bouwen we verder op het succes van het verleden, terwijl we onze capaciteiten en passie inzetten voor onze missie: het ontwerpen, bouwen en onderhouden van bedrijfskritische technologieën die kansen creëren.

TIJDLIJN

1985

Emerson koopt ASCO, die de transferschakelaars levert die essentieel zijn voor energiesystemen met een hoge beschikbaarheid.

1987

Emerson koopt Liebert Corporation, een pionier in Thermal Management en stroomvoorzieningen voor informatietechnologiesystemen.

2000

Emerson richt de Network Power-onderneming op om de bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën onder één merk samen te brengen.

2001

Emerson Network Power versterkt zijn aanwezigheid in Azië door het kopen van Avansys, de toonaangevende leverancier van het elektriciteitsnet in China en door de oprichting van Emerson Network Power India.

2004

Emerson Network Power koopt de outside plant en energie activiteiten van Marconi en breidt zijn oplossingen voor de telecommunicatiesector uit.

2006

Emerson Network Power koopt het Duitse Knürr AG, een toonaangevende leverancier van behuizingsystemen.

2007

Emerson Network Power introduceert Energy Logic, een compleet 10-stappenproces voor het verminderen van het stroomverbruik van datacenters.

2009

Emerson Network Power koopt Avocent, een toonaangevende leverancier van software voor service processor management en beheer van datacenters en KVM-oplossingen.

2010

Emerson Network Power introduceert NetSure™ DC UPS, de eerste geïntegreerde, row-based DC UPS, ontworpen voor datacenters.

2010

Emerson Network Power koopt Chloride, een innovatieve UPS-fabrikant met een sterke aanwezigheid in Europa en energie-oplossingen die kunnen worden aangepast voor industriële toepassingen.

2011

Emerson Network Power lanceert de Liebert® DSE precisiekoelunit met geïntegreerde bespaarmethoden, zodat datacenters meer gebruik kunnen maken van vrije koeling.

2012

Emerson Network Power lanceert het Trellis-platform, de realtime infrastructuurmanagement-oplossing voor datacenters.

Emerson Network Power introduceert het assortiment Smart Solutions: modulaire, geïntegreerde infrastructuuroplossingen.

2014

Emerson Network Power introduceert de Liebert eXL, een zeer efficiënte grote datacenter-UPS met geïntegreerde communicatie- en beheerfuncties.

Emerson Network Power helpt Facebook bij de ondersteuning van hun rapid deployment data center (RDDC)-techniek door een geheel modulaire aanpak van de constructie van datacenters.

Emerson Network Power werkt samen met andere toonaangevende fabrikanten van technologie aan de creatie van Redfish, een open, schaalbare specificatie voor out-of-band servermanagement.

2016

Vertiv wordt gelanceerd als zelfstandig bedrijf.

INVESTORS
Overzicht

Taal & locatie