The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Investors

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Chief Executive Officer

Rob Johnson begon op 1 december 2016 als Chief Executive Officer bij Vertiv. Rob is de voormalige CEO van American Power Conversion (APC) en was recentelijk een operationele partner bij het risicokapitaalbedrijf Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB).

Rob was 10 jaar werkzaam bij APC en als CEO leidde hij in 2007 de overname van het bedrijf door Schneider Electric voor een bedrag van $6,1 miljard. Na de overname was hij werkzaam in uitvoerende functies bij A123 Systems, een toonaangevend batterijtechnologiebedrijf, evenals bij Consolidated Container Corporation voordat hij in 2014 zijn carrière bij KPCB begon.

In 1989 richtte Rob Systems Enhancement Corporation (SEC) op, een bedrijf dat innovatieve software- en hardwareoplossingen ontwikkelt voor de UPS-sector (ononderbroken voeding). In 1997 verkocht hij het bedrijf aan APC, waarna hij algemeen directeur van APC werd en zich richtte op stroombeheer, Thermal Management, IT-infrastructuur en software en controle.

Rob behaalde in 1989 een bachelor of science in engineering management aan de Missouri University of Science and Technology. Hij is lid van verschillende raden en auteur van “Executing Your Business Transformation”, een in 2010 uitgegeven gids voor bedrijven die aan het begin van enkele grote veranderingen staan.

INVESTORS
Overzicht

Taal & locatie