The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Investors

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Vertiv sluit zich aan bij energiealliantie van Ericsson om netwerken van de volgende generatie een boost te geven

maart 26, 2018

Wereldwijde verticale alliantie wil telecomtoegangsnetwerken een duwtje in de rug geven in de race naar 5G

Breda, Nederland [26 maart 2018] – Vertiv is uitgekozen om zich aan te sluiten bij de energiealliantie van Ericsson, een competitieve ecosysteem- en managementinterface die gericht is op het vergroten van marktaandeel en omzetgroei, terwijl de toegangsnetwerken zich richting 5G ontwikkelen. De langetermijnovereenkomst bouwt voort op de kracht van het wereldwijde bereik, de unieke productcompetentie en dienstverlening van Vertiv en de snelheid en flexibiliteit van zijn eersteklas onderzoeks-, ontwerp- en engineeringteams.

De alliantie maakt deel uit van het Ericsson Radio Site System, dat alle componenten van de locatie-infrastructuur omvat die nodig zijn om de mobiele operator netwerkprestaties en operationele efficiëntie te bieden. De samenwerking stelt Ericsson in staat om krachtiger te concurreren door het portfolio uit te breiden met een betere toegang tot nieuwe technologieën, de regionale verkoopondersteuning te versterken en een consistent ecosysteem te creëren ter ondersteuning van telecomtoegangsnetwerken en 5G-implementaties. Daarnaast stelt de alliantie Ericsson en Vertiv in staat om nauw samen te werken bij de planning en ontwikkeling van strategische productportfolio’s, met verwachte synergieën in onderzoek en ontwerp en time-to-market.

Via de energiealliantie van Ericsson biedt Vertiv een breed scala aan op maat gemaakte OEM-stroomsystemen en -behuizingen, waaronder hybride zonne-energieoplossingen voor locaties die niet of slecht zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit wordt aangevuld met het wereldwijde product-, oplossingen- en dienstenaanbod van Vertiv om aan alle lokale behoeften tegemoet te komen.

Nishant Batra, hoofd Product Area Network Infrastructure bij Ericsson, zegt: “De verdere ontwikkeling van het netwerk begint op locatie. Dit is een echt complementaire samenwerking. Wij werken al lange tijd samen met Vertiv en weten dat wij op de uitgebreide expertise, het sterke portfolio en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf kunnen rekenen. De leden van de alliantie combineren het beste van hun radiolocatietechnologie, vaardigheden en mogelijkheden om een breder, flexibeler en concurrerender portfolio te ontwikkelen om serviceproviders via het Ericsson Radio System te helpen bij hun 5G-evolutie. We blijven leveranciers aan boord halen voor aanvullende productcategorieën met een sterke focus op duurzame energie. Serviceproviders willen en eisen een naadloze overgang. De energiealliantie van Ericsson ondersteunt dit.”

“Deze alliantie weerspiegelt onze niet-aflatende focus op onderzoek en ontwikkeling als sleutel om de talrijke uitdagingen van deze snel ontwikkelende digitale wereld het hoofd te bieden”, aldus Giordano Albertazzi, president van Vertiv EMEA. “Dankzij de samenwerking met Ericsson kunnen wij de krachten van onze bedrijven bundelen en op lange termijn winstgevende groei realiseren door nog scherper en concurrerender te worden.”

De energiealliantie van Ericsson heeft al goede resultaten opgeleverd voor klanten in Mexico, Saoedi-Arabië, Tanzania en Indonesië. 

Over Vertiv
Vertiv ontwerpt, bouwt en onderhoudt bedrijfskritische infrastructuur voor essentiële toepassingen in datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële faciliteiten. Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, ondersteunt de groeiende mobiele en cloudcomputing-markt met een portfolio van stroom-, koelings- en infrastructuurbeheeroplossingen met de merken Chloride®, Liebert®, NetSure™ en Trellis™. De omzet in het boekjaar 2016 bedroeg $ 4,4 mld. Ga voor meer informatie naar Vertiv.nl

LVTPR
Eline Alberts / Marcel Klein
T +31 (0)30 65 65 070
E vertiv@lvtpr.com

Over Ericsson

Ericsson stelt communicatieserviceproviders in staat om alles uit connectiviteit te halen. Het portfolio van het bedrijf omvat netwerken, digitale diensten, managed services en opkomende business en is ontworpen om klanten te helpen digitaal te gaan werken, de efficiëntie te verhogen en nieuwe inkomstenstromen te vinden. De investeringen van Ericsson in innovatie hebben miljarden mensen over de hele wereld toegang gegeven tot telefonie en mobiele breedband. De aandelen van Ericsson staan genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en Nasdaq New York. www.ericsson.com

MEDIACONTACT
media.relations@ericsson.com
(+46 10 719 69 92)

INVESTORS
Overzicht

Taal & locatie