The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Investors

The page you're viewing is for Dutch (EMEA) region.

Ervaren technisch directeur Rob Johnson aangesteld om nieuw onafhankelijk bedrijf te leiden na verkoop aan Platinum Equity

Een nieuw tijdperk begint, met de focus op snelheid, technologische innovaties en groei, en met meer flexibiliteit om groeiende markten te bedienen op het gebied van cloud computing en mobiele netwerken

Columbus, Ohio – 5 december 2016 – Het bedrijf dat voorheen bekend stond als Emerson Network Power heeft de aanstelling van een nieuwe CEO aangekondigd. Rob Johnson is vanaf 1 december verantwoordelijk voor de rebranding van het onafhankelijke bedrijf naar Vertiv.

Vertiv is wereldwijd leverancier van bedrijfskritische infrastructuurtechnologieën voor essentiële toepassingen in datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële omgevingen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Columbus, Ohio (VS) heeft meer dan 20.000 werknemers en meer dan 25 productie- en assemblagefaciliteiten over de hele wereld.

Platinum Equity heeft het bedrijf gekocht van Emerson met een transactiewaarde van meer dan 4 miljard dollar. Emerson behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf.

Rob Johnson, recentelijk nog actief als operationeel partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers, heeft tien jaar gewerkt bij American Power Conversion (APC), toonaangevend op het gebied van datacenterinfrastructuur. Hij was directeur en CEO van APC toen dat bedrijf in 2007 voor 6,1 miljard dollar werd verkocht aan Schneider Electric. Bij APC was hij tevens werkzaam als algemeen directeur van de Availability Enhancement Group van het bedrijf.

Bryan Kelln, partner en directeur portfolio-activiteiten bij Platinum Equity, zegt dat de leiderschapskwaliteiten en technische expertise van Johnson hem de perfecte directeur maken voor Vertiv.

“Rob bezit een unieke combinatie van kennis van deze industrie, operationeel inzicht en een echte ondernemersgeest”, aldus Kelln. “Dit is een uitstekende mogelijkheid om het bedrijf te veranderen en wij denken dat Rob de juiste persoon is om het bedrijf te laten groeien en een cultuur te scheppen waarin snelheid, innovatie en klantgerichtheid centraal staan.”

Naast zijn loopbaan bij APC heeft Johnson verschillende leidinggevende functies bekleed bij Consolidated Container Corporation, een leverancier van harde plastic verpakkingen.

In 1989 heeft Johnson System Enhancement Corporation (SEC) opgericht, een bedrijf dat innovatieve software- en hardwareoplossingen aanbood voor de UPS-industrie. Hij heeft dit bedrijf in 1997 verkocht aan APC.

“Rob kent de technologie door en door, vooral in datacenteromgevingen, en begrijpt wat klanten nodig hebben”, zegt Kelln. “Hij weet wat er nodig is om als CEO werknemers te inspireren en een winstgevend, wereldwijd operationeel bedrijf te leiden. Daarnaast is hij een innovator en deelt hij onze visie voor de toekomst van Vertiv als onafhankelijk bedrijf.”

Johnson denkt dat de transitie naar een nieuwe eigenaar een unieke mogelijkheid schept voor het bedrijf.

“Het is een nieuwe start voor een bedrijf dat al zoveel in huis heeft. Ik kijk ernaar uit om dit hoofdstuk dat in het teken staat van verandering samen met mijn collega’s bij Vertiv te beginnen”, aldus Johnson. “Als onafhankelijk bedrijf zal Vertiv veel vrijheid genieten bij het samenstellen van bedrijfsstrategieën en het doen van investeringen, zal het veel sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt, en kan het de focus leggen op innovatieve oplossingen voor onze klanten, inclusief die in de branche van cloud computing-, mobiele en IoT-netwerken.”

Vertiv zal voortbouwen op een breed scala aan producten en diensten voor stroom-, koelings- en IT-beheer die het voorheen al aanbood als Emerson Network Power, en zal de belangrijke toonaangevende merken ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure™ en Trellis™ blijven voeren.

Platinum Equity-partner Jacob Kotzubei denkt dat Vertiv zeker zal profiteren van de fusies en overnames en operationele resources van Platinum Equity, en van de zeer goede relatie met Emerson, op zowel de korte als de lange termijn.

“We zullen de groei en productinnovatie van Vertiv bij elke stap blijven ondersteunen, zowel autonoom als door middel van mogelijke overnames”, aldus Kotzubei. “Dit is ons tweede partnerschap met Emerson en we hebben samen al grote successen geboekt. Wij kijken uit naar een naadloze transitie en een mooie toekomst voor Vertiv en zijn klanten.”

In november 2013 heeft Platinum Equity een meerderheidsbelang in het bedrijf voor geïntegreerde compute- en stroomvoorzieningen van Emerson verkregen, dat later overging in Artesyn Embedded Technologies. 

Om de transitie naar Vertiv kracht bij te zetten, heeft het bedrijf zijn nieuwe website www.VertivCo.com onthuld en zal het in januari 2017 een reclamecampagne lanceren om de nieuwe merknaam te introduceren met het thema ‘Your Mission is Critical’. De campagne zal worden gevoerd in de belangrijke ondernemersbladen en bladen binnen de technische industrie en via online media, zoals The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, Fast Company, Wired, TechCrunch en IDG Tech Network. 

Vertiv ondersteunt de altijd aan verandering onderhevige behoeften van klanten op het gebied van digitale infrastructuur, inclusief oplossingen voor mobiele netwerken, cloud en edge computing en datacenter-co-locaties, energieopslag en duurzaamheid. Het bedrijf heeft sales- en onderhoudspersoneel in bijna alle belangrijke landen. Zij worden ondersteund door 255 servicecentra over de hele wereld, met ruim 3.000 onderhoudstechnici en meer dan 400 mensen voor de technische ondersteuning.

Over Vertiv

Vertiv ontwerpt, bouwt en onderhoudt bedrijfskritische infrastructuur voor essentiële toepassingen in datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële faciliteiten. Vertiv, voorheen bekend als Emerson Network Power, ondersteunt de groeiende mobiele en cloudcomputing-markt met een portfolio van stroom-, koelings- en infrastructuurbeheeroplossingen met de merken ASCO®, Chloride®, Liebert®, NetSure en Trellis. De omzet in het boekjaar 2016 bedroeg 4,4 miljard dollar. Ga voor meer informatie naar VertivCo.com.

Over Platinum Equity

Platinum Equity, in 1995 opgericht door Tom Gores, is een wereldwijde investeringsmaatschappij met een portfolio van ongeveer dertig operationele ondernemingen die klanten over de hele wereld van dienst zijn. Platinum Equity is gespecialiseerd in fusies en overnames – een strategie beschermd door het handelsmerk genaamd M&A&O® – door het kopen en runnen van bedrijven die actief zijn op veel verschillende markten, waaronder productie, distributie, transport en logistiek, materiaalverhuur, metaaldiensten, media en entertainment, technologie, telecommunicatie en andere industrieën. Gedurende de laatste twintig jaar heeft Platinum Equity meer dan 185 overnames uitgevoerd.

Mediacontact:

Sara Steindorf, FleishmanHillard (voor Vertiv)
+1 314-982-1725
Sara.Steindorf@fleishman.com

This page is translated using Google Translate in Dutch. This functionality is not working in the IE browser. Once you browse using IE Explorer, you will see English content and not translated.
INVESTORS
Overzicht

Taal & locatie