Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find a Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Farklı KGK Sistemleri Nelerdir?

Çeşitli İhtiyaçları Karşılamak Üzere Tasarlanmış Farklı Teknolojiler

Üç temel kesintisiz güç kaynağı (KGK) teknolojisinin tümü, kendilerini günümüzün dağıtık BT altyapısını özellikle ağ uç noktasında koruma konusunda konumlandırmıştır. Her teknolojinin avantajları vardır ve her biri özellikle karmaşık sistemlerde uygun maliyetli güç korumasını yapılandırmak için gerekli olabilir. Uygulamanız için bir KGK seçmek, bir dizi faktörün incelenmesini gerektirir. Korunacak ekipmanın yük boyutu, konumu ve kritikliği, güç yedeği için bir KGK seçerken önemli ve bütçeyle ilgili hususlardır.

Çevrimiçi çift çevirim, hat etkileşimli ve çevrimdışı (bekleme ve akü yedekleme olarak da adlandırılır) olmak üzere üç temel KGK sistem konfigürasyonu türü bulunmaktadır. Bu KGK sistemleri, gücün ünite içinde hareket etme şekliyle tanımlanır.

Online Çift Çevirim

AC gücü, üretildiğinde kararlı ve temizdir. Ancak iletim ve dağıtım sırasında bilgisayar çalışmalarını kesintiye uğratan, veri kaybına yol açan ve ekipmana zarar veren voltaj düşmelerine, ani voltaj yükselmelerine ve tam kesintiye maruz kalır. Kritik BT yüklerinin korunması söz konusu olduğunda, yalnızca çevrimiçi çift çevirim teknolojisi tüm bu güç sorunlarına karşı tam koruma sunarak ağlar için en yüksek güvenlik seviyelerini sağlar.

Gelen güç doğru akıma (DC) dönüştürüldüğünden ve daha sonra tekrar AC'ye dönüştürüldüğünden, çevrimiçi bir KGK sistemine genellikle çift çevirim adı verilir. Bu AC-DC/DC-AC tasarımı, yükün ana beslemedeki düzensizliklerden daha yüksek derecede izole edilmesini sağlar.

Çevrimiçi KGK, gelen AC güç kaynağını alır ve aküyü ve bağlı yükü invertör yoluyla beslemek için bir redresör kullanarak DC'ye dönüştürür, böylece güç aktarım anahtarları gerekmez. Ana AC girişi başarısız olursa, redresör devreden düşer ve aküler cihaza giden gücü KGK'ya bağlı halde tutar. AC giriş gücü geri geldiğinde, redresör yükün çoğunu taşımaya devam eder ve aküleri şarj etmeye başlar.

Güç sürekli olarak çevrimiçi bir KGK üzerinden çalıştığı için, çıkış mükemmel bir sinüs dalgasıdır. Bu tip KGK, kritik yükü, ince harmonikler ve dalga formu bozulması dahil olmak üzere neredeyse tüm güç bozulmalarından korur.

Bu, çevrimiçi KGK’den gelen gücün kalitesinin diğer teknolojilerden önemli ölçüde daha iyi olduğu anlamına gelir. Çevrimdışı ve hat etkileşimli teknolojiler, zirve ve vadileri keserek, gücü artırarak veya akü yedeklemeye geçerek ani yükselmelerin, dalgalanmaların ve kısa süreli düşüşlerin etkisini azaltır. Ancak, bir elektrik sinüs dalgasının normal yolu içinde, çoğu güç dalgalanması tek başına bırakılır. Çevrimiçi KGK, sadece ham şebeke tedarikini koşullandırmakla kalmayıp, sinüs dalgasını yeniler.

Bir çevrimiçi KGK, aküye geçiş sırasında kesintisiz, yüksek kaliteli AC gücü sağlayarak ekipmanı elektrik kesintilerinden, voltaj düşmelerinden, kısa süreli düşüşlerden, dalgalanmalardan veya gürültü parazitinden kaynaklanan neredeyse tüm güç kesintilerinden korur. Gerçek bir çevrimiçi, çift çevirim KGK %100 güç koşullandırması, aküye sıfır aktarım süresi, çıkış voltajında sıfır değişiklik ve hat etkileşimli ünitelerden daha iyi geçici baskılama sağlar.

Çevrimiçi çift çevirim, her zaman yüke en yüksek güç kalitesi seviyesini sağlayarak büyük veri merkezlerini korumak için kullanılan en yaygın KGK çalışma modudur. Çevrimiçi sistemler aynı zamanda frekans regülasyonu da sağlar; bu, jeneratörün başlatılması sırasında yaygın olan varyasyonlardan korumak için yedek jeneratör sistemleriyle kullanım için gereklidir.

Hat Etkileşimli

Hat etkileşimli KGK sistemleri hem güç dengeleme hem de akü yedeklemesi sağlar. Bu teknoloji özellikle kesintilerin nadir ancak güç dalgalanmaları yaygın olduğu alanlarda etkilidir. Hat etkileşimli KGK sistemleri, akü yedeklemeye geçmeden önce çok çeşitli giriş voltajı dalgalanmalarını destekler.

Akü yedeklemesinin ötesinde, hat etkileşimli KGK, güç dalgalanmaları üzerinde daha iyi kontrol ve çevrimdışı sistemler sağlar. Hat etkileşimli KGK'nın kritik avantajı, voltaj güçlendirme devresi ve KGK'nın kabul ettiği giriş voltajı aralığıdır. Aralık ne kadar geniş olursa, o kadar fazla toplam korumanız olur.

Hat etkileşimli KGK teknolojisi, akü yedeklemesine aktarılırken güçte 4-6 milisaniyelik kesinti ile güç koşullandırma sağlar ve bir ağda karşılaşılan en yaygın güç sorunlarına karşı koruma sunar. Burada KGK ayrıca voltaj seviyesini izler ve düşük ve yüksek voltajları dengeler. Bu teknoloji, makul koruma ve orta seviye işletme maliyetleri arasında iyi bir seçim sağlar.

Hat etkileşimli KGK ile invertör, çıkışın bir parçası haline gelir ve her zaman açıktır. AC girişi normalken aküyü şarj etmek için invertör ters yönde çalışabilir ve giriş başarısız olduğunda akü gücüne geçerek filtreleme ve gerilim düzenlemesini sağlayabilir. Hat etkileşimli KGK sistemleri, gücün koşullandırılması için aküye güvenmektedir, bu nedenle bu tip, çift çevirim süreci boyunca gücü koşullandıran çevrimiçi KGK sistemlerine göre aküsünü daha sık tüketme eğilimindedir.

AC giriş gücü kesildiğinde, ünitenin aktarma anahtarı açılır ve güç aküden KGK çıkışına akar. İnvertör her zaman açık ve çıkışa bağlıyken, hat etkileşimli KGK ek filtreleme sağlar ve yedek bir KGK ile karşılaştırıldığında daha düşük anahtarlama geçişleri sunar. Hat etkileşimli KGK sistemleri genellikle 5000VA altındaki rafa monte uygulamalarda kullanılır.

Çevrimdışı/Bekleme/Akü Yedekleme

Yedek KGK veya akü yedeği olarak da adlandırılan çevrimdışı KGK, uygun maliyetli bir seçimdir. Daha iyi çevrimdışı KGK sistemleri, güç anormalliklerini önlemek ve kısa süreli kesintileri önlemek için yeterince hızlı bir şekilde aküye geçer. Çevrimdışı bir KGK çoğu ani yükselmelere karşı koruma sağlar, ancak küçük düşüşler ve dalgalanmalar sırasında mükemmel gücü korumaz.

Çevrimdışı KGK kalitesinin anahtarı, ünitenin akü yedeklemeye geçmeden önce kullanacağı güç aralığıdır. Aralık ne kadar geniş olursa, akü o kadar az boşalır ve güç kesildiğinde daha fazla yedekleme süresi olur. KGK akü yedeklemesine ne kadar çok geçerse, akü ömrü o kadar kısa olur.

Çevrimdışı KGK teknolojisi, aşırı voltaja kelepçeleme uygulayarak çoğu ani güç artışlarında koruma sağlar ve tüm kesintilerin %90'ından fazlasının giderilmesine yardımcı olur. Çevrimdışı bir KGK sistemi, şebeke AC gücünü, aktarım anahtarı ile doğrudan ünite üzerinden geçirerek, korunan yükün bağlı olduğu çıkış noktasına iletir.

Bir giriş gücü kesintisi meydana geldiğinde, dahili akü ve akünün DC gücünü AC'ye dönüştüren invertör etkinleştirilir ve aktarım anahtarı tarafından çıkışa bağlanır. Akü yedeklemeye geçerken genellikle güçte yaklaşık 6-8 milisaniyelik bir kesinti olur.

Bu teknoloji, küçük ofisler, kişisel ev bilgisayarları ve diğer daha az kritik uygulamalar gibi 1500VA altındaki cihazlar için idealdir. Çevrimdışı KGK, daha düşük güç kapasitesi ve maliyetine ihtiyaç duyanlar için iyi bir seçenektir. Çevrimdışı KGK teknolojisi masaüstü ekipmanlar, oyun konsolları, iş istasyonları, kablosuz ağlar ve diğer elektronik cihazlar için güç yedekleme koruması sağlar. Güç kesintisi sırasında, devam eden işleri kurtarmak ve ekipmanların düzenli bir şekilde kapatılmasını tamamlamak için yeterli çalışma süresi sağlar. Yedek güce ek olarak, çoğu çevrimdışı KGK sistemi de temel dalgalanma koruması sunar.

Vertiv KGK Çözümleri

İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon