Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find a Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Hizmet Olarak Veri Merkezi ile Daha Akıllı, Daha Bağlantılı, Daha Esnek bir Veri Merkezi Oluşturma

Gelişen veri merkezi pazarı hiper bağlantıya sahip (ipucu: nesnelerin interneti), daha fazla performans verisi sağlayan ve ileri ve modül tabanlı veri merkezlerinde olması muhtemel daha akıllı ürünlere doğru ilerliyor. Aynı zamanda, birçok veri merkezi personeli emeklilik yaşına yaklaşmakta ve bu da bir endüstride "bilgi inceltmeye" ve veri merkezi yönetimi becerilerine olan yüksek talebe yol açmaktadır. Peki bu bir hizmet olarak veri merkezine nasıl yön verir? Vertiv Global Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Steve Lalla, bu konuları Dana's Interarbor Solutions'ın Baş Analisti Dana Gardner ile Dana’nın bir hizmet olarak veri merkezinin yeni dönemi üzerine gerçekleştirdiği “Briefings Direct” podcastinde tartışıyor.

Veri merkezlerini modernize ederek, bağlanabilirliği benimseyerek ve daha fazla veri güdümlü hale gelerek daha üst düzey çözümler benimseyen kuruluşlar, özellikle edge bilişim konusunda geleceğe uyum sağlamak için çok daha hazırlıklı olacaktır. Steve, Vertiv'in müşterilerin çalışma süresi sağlamalarına ve bozulduğunda onarmaktan ziyade öngörücü bir bakım anlayışına geçmelerine yardımcı olmak için kullandıkları yöntemi ana hatlarıyla belirtiyor.

  • Veriler, tüm ürünlerin bir hizmet olarak veya self servis bir ekosisteme bağlanması sağlanarak, Vertiv veri gölünü beslemek için serbest bırakılabilir ve böylece daha doğru öngörülü servis bilgileri için daha fazla veri noktası elde edilebilir. Bağlanabilirlik aynı zamanda Vertiv'in kişiden daha uzaktan çalışmasını sağlayarak müşterilerin kesintilerini azaltır.
  • Vertiv, hizmeti bir hizmet olarak self servis hizmet sürekliliği şeklinde yöneterek, her müşteri durumuna özel bir destek seviyesi sunabilmektedir.
  • Vertiv, tüm bağlı ekosistemleri birleştiren ve milyarlarca veri satırı içeren bir veri gölünü yöneterek ve kurarak, kestirimci bakım bilgisi seviyesini sürekli olarak iyileştirmektedir. Bu verilerin sürekli analizi, müşterilere daha iyi çalışma süresi, daha iyi kesintisiz performans sağlar ve zaman içinde ekipmanlarının ince ayarının yapılmasını mümkün kılar.

“Bağlanabilirlik çok önemli bir trenddir. Bağlanabilirlik, her zaman bizzat yapmak zorunda kalmaya karşı uzaktan daha fazla şey yapmamızı sağlayacak ve bu da bir hizmet sağlayıcısı olarak, müşterilerimize olan müdehalelerimizi azaltacaktır. Müşterilerimizin daha iyi çalışma süresi ve daha iyi performansa sahip olmalarını sağlayacak ve hatta zamanla ekipmanlarının ince ayarlarını yapmalarını mümkün kılacaktır.”

– Steve Lalla

Steve, bir hizmet olarak veri merkezinin faydalarına bir örnek Vertiv LIFE™ Services’i kullanmaya devam etti. LIFE Services, müşterilerin uzaktan izleme, uzaktan yönetim ve analizin yanı sıra ağlarının kestirimci bakımı için Vertiv’i kullanmalarını mümkün kılar. LIFE Services, bağlı ürünlerden gelen doğru verilerle Vertiv personelinin iş yükünü müşteriden uzağa götürmesini ve bir çözüm sunmasını sağlar. Müşteriler verilerini veri gölüne dönüştürmek için Vertiv ile çalıştığında Vertiv, müşterilerin ekosistemlerindeki çeşitli öğelerinin performansı hakkında daha iyi tahminde bulunmalarına yardımcı olabilir. Vertiv'in devam eden veri analizi, bozulduğunda onarmaktan ziyade tam zamanında servis ve bakıma ihtiyaç duyacakları zamanı daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

Steve, bir hizmet olarak veri merkezinin toplam sahip olma maliyeti (TCO) etkisini tartışırken, aşağıdakileri ana hatlarıyla açıklıyor:

  1. Müşterileri kestirimci bakım yöntemini kullanarak daha yüksek ilk seferde onarım oranına sahip olabilirler; böylece servis teknisyeni sistemi bir defadan fazla devre dışı bırakmak zorunda kalmayacak daha iyi çalışma süresi sağlanacaktır.
  2. Veri analizi yoluyla Vertiv, ağı onarmak için gereken zamanı daha iyi anlar. Servis hizmetinin ilk seferde gerektiği şekilde tam olarak yerine getirilmesiyle, müşteri minimum düzeyde aksaklık yaşar.
  3. Son olarak ve en önemlisi, Vertiv, daha kapsamlı servis veya destek gerektiren sorunları, sayıları artmadan tahmin etmeyi ve çözmeyi sağlayan servisten kaçınma veya servis basitleştirmeyi ölçmeye başlamaktadır.

Bunların hepsi, daha bağlı ve daha akıllı bir veri merkezine sahip olmanın ve daha iyi kararlar almak için verileri serbest bırakmanın, tüketmenin ve kullanmanın yararlarıdır.

Ayrıca, tüm müşteriler bir hizmet olarak veri merkezinin tam desteğine ihtiyaç duymazlar. Bazı müşteriler çoğu hizmeti kendileri yapar, ancak altyapılarını korumalarına ve optimize etmelerine yardımcı olmak için Vertiv'in sağlayabildiği verilere değer verir. Bir hizmet olarak veri merkezi, kuruluşunuzun ne tür olursa olsun ve nerede olursanız olun karmaşıklığın, olgunluğun ve yetkinliğin sürekliliği konusunda özelleştirilebilir.

Dana ve Steve, daha akıllı, daha esnek veri merkezi altyapısı geliştirmemizi sağlayacak daha analiz edilebilir veri sağlayan daha akıllı, bağlı ürünlerin geleceğini tartışarak podcasti kapattılar.

Kapanışta, Steve şu tahminlerini dile getirdi:

“Bir endüstri olarak ve kesinlikle Vertiv'de ilk seferde onarım, servisten kaçınma ve onarım süresi çok daha iyi olacak, bu da müşterilerimiz için basit bir şey anlamına geliyor. Daha verimli ve iyi ayarlanmış veri merkezlerine sahip olacaklar. Daha yüksek çalışma süresi oranları ile çalışabilecekler. Bütün bu şeyler hem onlar — hem de bizim için iyilikle sonuçlanacak.”

Sohbetin tamamını dinlemek için; Dana Gardner’in BriefingsDirect.com podcastini ziyaret edin.

En son trendler, teknolojiler ve haberler hakkında bilgi sahibi olmak için blogumuza abone olun.

İlgili Makaleler

İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon