Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find a Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Endüstriyel Sınıf KGK’yı Seçmenin Avantajları

Arunangshu Chattopadhyay •

Pandeminin fark etmemizi (veya kabul etmemizi) sağladığı bir şey varsa, o da teknolojinin günlük hayatımızın çok önemli bir parçası haline geldiği ve bu da bir lüks olmaktan çok bir zorunluluk haline geldiğidir. Dünya karantinaya girdiğinde, neredeyse herkes uzaktan çalışmadan çevrimiçi öğrenmeye ve kritik finansal işlemlere kadar dünyayı çalışır durumda tutmak için teknolojiye yöneldi.

Tüm bu süreç boyunca, veri merkezi bu BT uygulamalarının ve işlemlerinin birçoğu için omurga görevi gördü. Kuşkusuz veri merkezi gaz, elektrik ve telekomünikasyon gibi diğer tüm hizmetler kadar vazgeçilmez hale gelmiştir. GlobalData’ya göre, veri merkezi gelirlerinin, BT hizmetlerine olan talebi karşılamak için yeni mimarilerin daha fazla benimsenmesi nedeniyle on yılın sonuna kadar 948 milyar $’a ulaşması beklenmektedir.

Ne yazık ki, veri merkezinin aksama süresi hala önemli bir endişe nedenidir. En son Ponemon Institute raporuna göre, veri merkezi kesintileri hala meydana geliyor ve çok sık gerçekleşiyor. Her veri merkezi operatörü, herhangi bir dakikalık aksama süresinin bir işletmeye yüz binlerce dolarlık gelir kaybına mal olabileceğini bilir. Ve bu durum bu zamanlarda özellikle kritiktir.

Proaktif önlemlerle tamamen önlenebilen aksama sürelerinin nedenlerinden biri ve proaktif önlemlerle tamamen önlenebilir olan bu arızalar, acil yedek güç sağlayan kesintisiz güç kaynağı (KGK) sisteminin arızalanmasıdır. Bu nedenle günümüzde giderek daha fazla tesis, veri merkezleri için giderek daha fazla endüstriyel sınıf KGK çözümüne yöneliyor. Endüstriyel sınıf bir KGK sadece yüksek toleransa ve yüksek güvenilirliğe sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda tesise Tier III koruma seviyesi sağlamak için tasarlanmıştır.

Orta ölçekli veri merkezleri, tesislerine endüstriyel sınıf KGK’lar yerleştirme konusunda başarılı olabilir. Veri merkezi ekosisteminin önemli bir parçası olduklarından ve güç modülü ile edge veri merkezleri arasında önemli bir bağlantı olduğundan, orta ölçekli veri merkezleri kullanılabilirliği sağlamak için doğru altyapıya sahip olmalıdır.

Orta ölçekli veri merkezleriniz için endüstriyel sınıf bir KGK seçerken göz önünde bulundurulması gereken bazı hususlar şunlardır:

  1. Dinamik çevrimiçi modu – Dinamik Çevrimiçi moduna sahip bir KGK, güvenilirlikten ödün vermeden %99’a varan bir çalışma verimliliği sunar. donanımlı sistemler, 0 milisaniyelik aktarımla yüksek verimlilik modundan invertör moduna güvenle geçiş yapabilir ve böylece neredeyse her elektrik kesintisi koşulunda garantili yük gücü koruması sağlar. (Dinamik Çevrimiçi modu hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun)
  2. Küçük taban alanı – Birçok orta ölçekli veri merkezi, ofis alanlarında veya sınırlı kat alanına sahip binalarda bulunur. Kompakt ve alandan tasarruf sağlayan bir KGK’ya sahip olmak büyük avantajlar sağlayabilir ve önemli veri merkezi zemin alanından tasarruf sağlar.
  3. Arızaya dayanıklı tasarım – Sürekli ve kesintisiz işlevselliği garanti etmek için yüksek arızaya dayanıklı tasarıma sahip bir KGK bulun.

Vertiv’in Liebert EXM2 modeli, orta ölçekli veri merkezleri, üretim ve sağlık tesisleri ve BT kullanılabilirliğinin kritik önem taşıdığı diğer alanlar için ideal olan sağlamlaştırılmış, endüstriyel sınıf bir KGK’dır. Kısa bir süre önce Liebert EXM2’nin EMEA, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir olduğunu duyurduk. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon