Working with our Vertiv Sales team enables complex designs to be configured to your unique needs. If you are an organization seeking technical guidance on a large project, Vertiv can provide the support you require.

Learn More

Many customers work with a Vertiv reseller partner to buy Vertiv products for their IT applications. Partners have extensive training and experience, and are uniquely positioned to specify, sell and support entire IT and infrastructure solutions with Vertiv products.

Find a Reseller

Already know what you need? Want the convenience of online purchase and shipping? Certain categories of Vertiv products can be purchased through an online reseller.


Find a Reseller

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

Need help choosing a product? Speak with a highly qualified Vertiv Specialist who will help guide you to the solution that is right for you.



Contact a Vertiv Specialist

2018 Veri Merkezi Ekosisteminin Önündeki Engeller ve Fırsatlar

Uç noktanın genişlemesi ve bulut ile sunucu barındırma sağlayıcılarına bağımlılığın artması, gelecek yıla ait beklentilerimizin büyük bölümünü şekillendirecek.

2018 yılı, yüksek yoğunluklu veya hibrit veri merkezlerinin fiziksel mimarisini değiştirmekten, dünyanın veri sahipliği ile ilgili düşünce biçimini değiştirmeye kadar veri merkezi sektörünün pek çok alanında bazı önemli değişiklikleri beraberinde getirecek. Önümüzdeki 12 ay boyunca görmeyi beklediklerimizi aşağıda sıraladık:

1. 4. Nesil Veri Merkezinin ortaya çıkması: iPhone'un bulut neslini yönlendirmesi gibi, sıradaki teknoloji dalgası da veri merkezlerini bir kez daha kendini ayarlamaya yönlendiriyor. Uç nokta ve çekirdek yeteneklerini kapsamlı bir şekilde birleştirebilen bir veri merkezinin dağıtılmış bilgi işlem, uç noktaya artan bağımlılık ve gerçek zamanlı veri talebi. 4. Nesle Giriş Yeni nesil veri merkezi termal çözümler, yüksek yoğunluklu güç kaynakları, lityum iyon aküler ve gelişmiş güç dağıtım birimlerinden yararlanırken, uç noktadan çekirdeğe sorunsuz çalışma sağlamak üzere ölçeklenebilir modüller halinde kapasite sağlar. 4. Nesil veri merkezleri, BT düğümlerini uyum içinde çalıştırmak için karmaşık izleme ve yönetim teknolojilerinin tamamını bir araya getirir. Daha az karmaşıklık, kesin maliyetler ve gecikme ile artan kullanım oranlarını düşünün.

2. Bulut Sağlayıcıları Sunucu Barındırmaya Geçiyor: Bulut kullanan kuruluşların sayısı giderek artıyor ve bu durum, veri merkezi kapasite ihtiyacını artırıyor. Bazı bulut sağlayıcıları yeni derleme yolunu seçerken, bazıları gerek zorunluluktan gerekse kendi istekleriyle colo iş ortakları arıyor. Sunucu barındırmalar da talebi karşılamaya hazırlanıyor; mevcut veri merkezlerinde buluta özgü alanlar tasarlıyor ve kişiye özel olanaklar sunuyor.

3. Veri Merkezinin Orta Sınıfını Yeniden Yapılandırma: Bulut ve sunucu barındırma kaynaklarının genişlemesi, geleneksel veri merkezleri için manzarayı değiştirmektedir. İşletmeler bulut ve sunucu barındırma giderek daha bağımlı hale geldiğinden, daha fazla verimlilik, güvenlik, kullanılabilirlik ve ölçeklenebilirliğe sahip daha küçük işletmeler ortaya çıkacaktır. Bulut ve sunucu barındırma kullanımının daha yavaş benimsendiği yerlerde bile, güvenli sahipli BT kaynaklarını özel veya genel bir bulut ile birleştiren ve riski yönetirken maliyetleri azaltan hibrit bulut mimarileri görmeyi bekleyebilirsiniz.

4. Yüksek Yoğunluk (Nihayet) Geliyor: Hyper-converged bilgi işlem sistemlerinin daha fazla benimsenmesi ve sunucu barındırma sağlayıcıları için kabinet geliri potansiyelinin artması, yüksek yoğunluklu kabinetlerin artan popülerliğinin yalnızca birkaç nedenidir. On kW halihazırda kural haline geliyor; hiper ölçekli tesislerde 15, bazılarında ise 25 kW'ye yaklaşan dağıtımlar görmeye başlıyoruz. Bu ilerleme büyük ölçüde form faktörü konuları nedeniyle yavaş olsa da güç ve alana yönelik eşzamanlı talebin bu trendi 2018 ve sonrasında sürdüreceği kesindir.

5. Dünya Uç Noktaya Tepki Veriyor: Özellikle ağların şehir, eyalet ve ülke sınırlarını aşmasıyla birlikte uç nokta evrimi yeni soruları beraberinde getirmektedir. Uç nokta kaynaklarında barındırılan verilerin sahibi kim? Verilerin güvenli olduğundan nasıl emin olabiliriz? Bu sorular sektöre ve uzmana özel değildir; dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, hükümetler ve düzenleyici kurumlar buna uygun şekilde değerlendirme yapmaya ve hareket etmeye zorlanmaktadır.

İş Ortağı Oturumu Aç

Dil ve Lokasyon